marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

"...Εμείς που ξέρουμε ΠΟΙΟΙ μας έκαναν πρόσφυγες..."

Η Σοσιαλιστική Έκφραση αναδημοσιεύει Ανακοίνωση των Φίλων της Νέας Σαλαμίνας RedRebels, η οποία αναρτήθηκε στο facebook στις 2 Οκτωβρίου 2018*

Η Ανακοίνωση:

Η ακροδεξιά οργάνωσης «δράσις-κες» επιτέθηκε στη Νέα Σαλαμίνα ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ γιατί πραγματοποίησε φιλικό παιχνίδι με τουρκοκυπριακή ομάδα και «αναρωτιέται» ποια είναι τα κίνητρα ενός προσφυγικού σωματείου.

Πρώτα από όλα να γνωριστούμε.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το «δράσις-κες» είναι η φοιτητική παράταξη που ίδρυσε ο Γρίβας το 1968 και της οποίας τα στελέχη είχαν συνεργαστεί με τη χούντα των Αθηνών, με μεγάλες επιδόσεις στο ρουφιανιό σε βάρος Κυπρίων δημοκρατικών φοιτητών. Είναι οι ίδιοι που στελέχη της έστειλαν συγχαρητήριο τηλεγράφημα «Ταξίαρχε, είμεθα παρά το πλευρό σας» στο χουντικό Ιωαννίδη, τον άνθρωπο-πράκτορα της
CIA που οργάνωσε το πραξικόπημα στην Κύπρο γνωρίζοντας ότι θα ακολουθήσει η τουρκική εισβολή. Το «δράσις-κες» ακόμα πιστεύει στην «ένωση με την Ελλάδα» και χθες μάλιστα (τη μέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας») εξέδωσε ανακοίνωση για να μας πουν ότι «αρνούνται να γιορτάζουν την 1η Οκτωβρίου» και ότι θα γιορτάσουν μόνο όταν ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα!

Από την άλλη είμαστε εμείς. Η Σαλαμίνα, οι Σαλαμιναίοι, οι RedRebels, οι πρόσφυγες Αμμοχωστιανοί. Εμείς που είμαστε γέννα όσων το 1948 αντιστάθηκαν στους αντικομμουνιστές πατεράδες τους που ήθελαν τα κυπριακά σωματεία να χειροκροτούν τους φασίστες και τους αμερικάνους που αιματοκύλισαν την Ελλάδα στο εμφύλιο. Είμαστε εμείς που γίναμε πρόσφυγες γιατί οι φασίστες που υμνούν τα δρασιτόπουλα προσκάλεσαν τον τουρκικό Αττίλα και στη συνέχεια έδωσαν και εντολή να εγκαταλειφθεί η Αμμόχωστος στους εισβολείς. Εμείς που ξέρουμε ΓΙΑΤΙ χάσαμε το Βαρώσι και τη μισή Κύπρο. Εμείς που ξέρουμε ΠΟΙΟΙ μας έκαναν πρόσφυγες. Τους ξέρουμε. Με τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις τους. Με τα κόμματα τους, με τα σωματεία τους, με τα χρώματα τους.

Για να συνοψίσουμε. Τούτη η φάρα που ακόμα και σήμερα τιμά τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ (συνειδητούς προδότες, όχι «παρασυρμένους») της Κύπρου, είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να λένε πόσο πατριώτες είναι οι άλλοι. Τούτο το φασιστολόι που έχει μια ιστορία ντροπής και προδοσίας σε βάρος της πατρίδας μας, να μην πιάνει στο στόμα του τη Σαλαμίνα, τους πρόσφυγες και τον προσφυγικό κόσμο. Τούτο το φασισταριό να μάθει ότι εμείς προτιμούμε να παίζουμε φιλικά παιχνίδια με τουρκοκυπριακές ομάδες και να μοιραζόμαστε την πατρίδα μας με τους Τουρκοκύπριους, παρά να τους αφήσουμε να παπαγαλίζουν για την «ένωση» και να ξαναχαθεί μια για πάντα η μισή Κύπρος και το Βαρώσι.

Και επειδή, πιο καλά από όλους τα είπε ένας πρόσφυγας ποιητής της Κύπρου, για απάντηση τούς χαρίζουμε την τελευταία στροφή από το ποίημα του Παύλου Λιασίδη για το Βαρώσι:

Α!... που να βκουν τ'αμμάδκια τους, να μείνουν πάντα λούτσοι,
Τζείνοι που εξαιτίας τους ήρταν ποδάττε οι Τούρζοι.
 
Παρσαμωμένοι τζι άθαφτοι να μείνουν σαν πεθάνουν,
 
Να πα'να τους ι-φτύννουσιν, όποττεν ανεφάνουν.
 
Τζαι τούτον νάν τ'αθθύμιον τους τζι η δόξα τους για πάντα,
 
Τέδκοιαν τιμήν γρειάζεται μια βρομισμένη λάντα!...

Υ.Γ Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί ή μάλλον δεν θα σας επιτρέψουμε να την εμποδίσετε

*Σύνδεσμος στη σελίδα των "Φίλων της Νέας Σαλαμίνας RedRebels" στο Facebook