Βάσος Λυσσαρίδης: στο καλό Γιατρέ…

Ενημέρωση στις April 28, 2021

Ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες στην Κυπριακή πολιτική σκηνή. Η επιρροή του στις πολιτικές εξελίξεις πολύ μεγαλύτερη από το 10% που πετύχαινε το κόμμα του στις εκλογές. Αυτό το 10% ας το θυμούνται όσοι σήμερα υποκριτικά τον εκθειάζουν για τη δράση που προκάλεσε τότε τη δική τους οργή και τις επιθέσεις εναντίον του.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης είχε τη δική του πορεία. Μια πορεία που δεν άρεσε στο υπόλοιπο 90%. Εμείς πορευτήκαμε μαζί του στις πιο λαμπρές στιγμές της πολιτικής μας ζωής. Τις μέρες που ο Βάσος Λυσσαρίδης έδινε τη μάχη του ενάντια στη δικτατορία στην Ελλάδα, ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στον Ιμπεριαλισμό. Πορευτήκαμε μαζί του στη μάχη ενάντια στην ΕΟΚΑ Β’, με το όπλο στο χέρι. Πορευτήκαμε μαζί του στη σύνδεση με τα απελευθερωτικά κινήματα του Τρίτου Κόσμου ενάντια στην αποικιοκρατία, ενάντια στην οικονομική εκμετάλλευση των αναπτυσσόμενων χωρών από τη Δύση, από την Αμερικη, από την ΕΟΚ. Πορευτήκαμε μαζί του στον κοινό δρόμο με τον Παλαιστινιακό λαό στο δικό του γολγοθά.

Είχαμε διαφορές μαζί του. Σοβαρές διαφορές. Γι’ αυτό άλλωστε χώρισαν οι δρόμοι μας τη δεκαετία του ’80. Αυτό που δεν θα μπορέσουν να σβήσουν οι ύστεροι θιασώτες του, ούτε για μας ούτε για τον Κυπριακό λαό, είναι αυτοί οι αγώνες που ζήσαμε μαζί του. Αυτοί οι αγώνες που έδωσαν στον Βάσο Λυσσαρίδη το δικαίωμα να βρίσκεται στην κορυφή των αγωνιστών αυτού του τόπου.

Στο καλό, Γιατρέ.
Αριστερή Πτέρυγα