Η Αριστερή Πτέρυγα καταδικάζει το νέο έγκλημα του ισραηλινού κράτους

Ενημέρωση στις May 14, 2021

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις βίαιες επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Σέιχ Τζαράχ, μια παλαιστινιακή συνοικία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων Παλαιστινίων και την κλιμάκωση της σύρραξης στην περιοχή της Γάζας, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη του Ισραήλ από τη δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του για δύο υποθέσεις διαφθοράς και να κερδίσει τις αναγκαίες ψήφους στην Κνέσετ ώστε να παραμείνει στη θέση του, δεν διστάζει να καταπατήσει με τον πιο αήθη τρόπο το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αναφαίρετο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία και να τον οδηγήσει σε ένα ακόμα αιματοκύλισμα. Η εγκληματική πολιτική του Νετανιάχου είναι απότοκο της ανοχής που επιδεικνύει η Δύση και κυρίως οι ΗΠΑ, οι οποίες επί προεδρίας Τραμπ αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε παράλληλα και τη στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία πιστή στην πολιτική σύναψης συμμαχιών με αντιδημοκρατικά, απολυταρχικά και δικτατορικά καθεστώτα της περιοχής της Μέσης Ανατολής (Ισραήλ, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, κ.λπ.), έσπευσε να στηρίξει με την προκλητική και απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών τις εγκληματικές επιλογές και πράξεις της ισραηλινής Κυβέρνησης. Στο βωμό αμφίβολων συμφωνιών για εξόρυξη και εκμετάλλευση φυσικού αερίου, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διέγραψε τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στον παλαιστινιακό λαό αλλά και τη στήριξη του αραβικού κόσμου προς την Κύπρο.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και καλούμε όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους ανθρώπους και σύνολα να καταδικάσουν το νέο έγκλημα του ισραηλινού κράτους και να μετέχουν στην εκδήλωση της Κυριακής, 16 Μαΐου 2021.

Αριστερή Πτέρυγα
13/5/2021