Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΚΕΛ

Ενημέρωση στις May 26, 2021

Οι βουλευτικές εκλογές στις 30 του Μάη μπορούν να συνοψιστούν σε ένα βασικό διακύβευμα: θα μπορέσει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να συνεχίσει την ανεξέλεγκτη καταπάτηση κάθε δημοκρατικού θεσμού στην προσπάθειά της να επιβάλει τις καταστροφικές πολιτικές της ή θα αρχίσει να χτίζεται μια αποτελεσματική αντίσταση που να μπορέσει να προστατέψει τον Κυπριακό λαό;

Ο Νίκος Αναστασιάδης οδήγησε το Κυπριακό στη χειρότερη στιγμή του από την εποχή του 1974.

Ο Νίκος Αναστασιάδης φόρτωσε τα βάρη της οικονομικής κρίσης στα πιο αδύνατα στρώματα της Κυπριακής κοινωνίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής που γνώρισε ποτέ η Κύπρος.

Ο Νίκος Αναστασιάδης απαξίωσε κάθε θεσμό της Κυπριακής πολιτείας και συγκρούστηκε με όλους όσους προσπάθησαν να διατηρήσουν κάποια επίπεδα νομιμότητας και ηθικής.

Ο Νίκος Αναστασιάδης διόρισε φίλους και συνεργάτες του σε κρίσιμες θέσεις για να μπορεί να συγκαλύπτει τις παρανομίες και τη διαπλοκή του.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει υιοθετήσει ακροδεξιές πολιτικές στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό, στην οικονομία
.
• Έχει κλείσει τα οδοφράγματα με δικαιολογία την πανδημία αλλά ο πραγματικός του στόχος ήταν η ανακοπή της αυξανόμενης επαφής Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

• Έχει προωθήσει πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων με στόχο να μοιράσει τον κοινωνικό πλούτο στους φίλους του.

• Έχει προωθήσει το ξεπούλημα των κατοικιών με τις εκποιήσεις, ξεσπιτώνοντας ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση.

• Έχει μεθοδεύσει την αποδυνάμωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων για να εξυπηρετήσει τις ιδιωτικές κλινικές.

• Έχει εφαρμόσει την απάνθρωπη πολιτική των επαναπροωθήσεων των μεταναστών με κίνδυνο τον πνιγμό απελπισμένων ανθρώπων που αναζητούν απελπισμένα την επιβίωσή τους.

• Προσπαθεί να φιμώσει κάθε ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση διώκοντας καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς γιατί ζωγράφισαν έργα που κριτικάρουν τον ίδιο και την υποκρισία της άρχουσας ελίτ. Την ίδια στιγμή, καλύπτει και επιβραβεύει εκπαιδευτικούς που επιδίδονται σε ξεκάθαρα ρατσιστικές ενέργειες και ρητορική μίσους.

• Μετατρέπει την πανδημία σε όπλο για τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης με τη χρήση της αστυνομίας και τη ρίψη δακρυγόνων και πιεσμένου νερού ενάντια σε ειρηνική διαδήλωση.

Για την αντιμετώπιση του Νίκου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησής του είναι αναγκαίο ένα μέτωπο αντίστασης. Σε αυτό το μέτωπο το ΑΚΕΛ είναι απαραίτητος εταίρος. Δεν συμφωνούμε με το ΑΚΕΛ σε όλα τα θέματα. Αν συμφωνούσαμε, θα ήμασταν μέλη. Πιστεύουμε όμως ότι χρειάζεται η πλατιά ενότητα της Αριστεράς αν θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, αν θέλουμε να οργανώσουμε την αντίστασή μας σε ένα αποτελεσματικό κίνημα. Οι εκλογές δεν θα λύσουν ως δια μαγείας το πρόβλημα. Είναι όμως ένα όπλο στη μάχη μας για να προστατέψουμε τον Κυπριακό λαό από την καταστροφική λαίλαπα της διακυβέρνησης από τη Δεξιά.

ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΚΕΛ

Αριστερή Πτέρυγα
25/5/2021