Για τη δίκη των 11 του Πάρκου Κολοκάση

Ενημέρωση στις May 9, 2022

Την Τετάρτη 11 του Μάη αρχίζει η δίκη των 11 κατηγορούμενων για τα γεγονότα της 13ης του Φεβράρη 2021. Μία δίκη των ΘΥΜΑΤΩΝ της ωμής αστυνομικής αλλά και πολιτικής βίας. Μία δίκη που αποτελεί πρόκληση απέναντι στην κοινωνία, η οποία αντέδρασε άμεσα, με 10000 διαδηλωτές στις 20 του Φεβράρη, παρακούοντας τα αντισυνταγματικά διατάγματα απαγόρευσης των διαδηλώσεων, και που έκτοτε αναμένει να δικαστούν και να τιμωρηθούν όχι μόνο οι αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους που διέταξαν και μεθόδευσαν τη βία.

Η βία που ασκήθηκε με τη βάναυση, βάρβαρη και παντελώς απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας ενάντια στους διαδηλωτές ήταν έκδηλα αποκαλυπτική της σήψης του καθεστώτος, αλλά και της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα δώματα της εξουσίας με ένα πρόεδρο που βρίσκεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα ανυποληψίας.

Οι κατηγορίες είναι ξεκάθαρα ανυπόστατες, κατασκευασμένες από εκείνους που θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 11 κατηγορούμενους και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και τον τερματισμό της δίκης-παρωδίας.

Αριστερή Πτέρυγα
9 Μαΐου 2022