Όλοι την Παρασκευή έξω από το Προεδρικό για να διαδηλώσουμε ενάντια στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού, 23 του Μάρτη, 5 μ.μ.

Ενημέρωση στις March 22, 2018

Λίγες βδομάδες μετά την επανεκλογή του Αναστασιάδη για δεύτερη θητεία και βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το σκηνικό του Μαρτίου του ΄13, με το κούρεμα των καταθέσεων λίγες βδομάδες μετά την πρώτη εκλογή του.

Τότε με άλλοθι «το πιστόλι στον κρόταφο» και τώρα με «τους εκβιασμούς από τις εποπτικές αρχές».

Πέντε χρόνια εξουσίας και το μόνο που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές τυμπανοκρουσίες για τα δήθεν κατορθώματα της, είναι να θέλει σήμερα να προχωρήσει στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου ίσως κοινωνικού ιδρύματος, όπως υπήρξε για δεκαετίες ο Συνεργατισμός, και ο οποίος σήμερα ανήκει αποκλειστικά στο κράτος.

Το πρόβλημα με το ξεπούλημα του Συνεργατισμού δεν είναι μόνο το ότι η κυβέρνηση θα χαρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια στους ιδιώτες. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει και ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι των δανειοληπτών που δυσκολεύονται τα τελευταία χρόνια, με την κατάρρευση των μισθών, να εξυπηρετούν τα δάνεια τους. Υπολογίζεται δε ότι στην πλειοψηφία τους αυτά τα δάνεια είναι οικιστικά και μάλιστα αφορούν πρώτη κατοικία.

Στην ουσία αποξενώνεται το κράτος και από ένα τεράστια χρήσιμο εργαλείο που έχει στα χέρια του και που θα μπορούσε δυνητικά η κυβέρνηση, αν δεν ήταν τυφλά αγκυλωμένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της για "λιγότερο κράτος" και ιδιωτικοποίηση των πάντων, να το χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση μιας δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής που να στοχεύει στην ανάπτυξη και προστασία των ασθενέστερων τάξεων της κοινωνίας.

Συμμετέχουμε ενεργά στο κάλεσμα που κάνει το ΑΚΕΛ για διαδήλωση την Παρασκευή έξω από το Προεδρικό και ενώνουμε τη φωνή μας για να αποτραπεί ένα ακόμα έγκλημα που προετοιμάζεται σήμερα ερήμην της κοινωνίας και σε βάρος της.

Αριστερή Πτέρυγα
22 Μαρτίου 2018