Ο Al Jazeera και ο Αναστασιάδης

Ενημέρωση στις September 14, 2020

Ο Al Jazeera με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του για τα χρυσά διαβατήρια, έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν εδώ και καιρό τα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δεν το κάνουν, δίνοντας κάλυψη στο Προεδρικό και στον περίγυρό του. Οι «διαρροές» προς αυτόν, θα μπορούσαν να ειδωθούν και σαν απέλπιδα προσπάθεια της αλήθειας να βγει από τα ασφυκτικά πλαίσια του σκότους που θέλουν να την κρατούν οι δυνάμεις της εξουσίας του Προεδρικού.

Τελικά φαίνεται ότι τα δισεκατομμύρια που πέρασαν από τα χέρια μιας χούφτας ανθρώπων, με άξονα και το δικηγορικό γραφείο του Αναστασιάδη και με την ανάλογη κάλυψη από το Προεδρικό, ήταν πολλά τα τελευταία χρόνια. Από αυτά πολύ λίγα έχουν ενισχύσει την Κυπριακή Οικονομία . Τα συντριπτικά πλείστα από αυτά τα δισεκατομμύρια, φαίνεται ότι κοσμούν σήμερα φορολογικούς παράδεισους.

Η όλη ιστορία με το «χρυσό» που κύλησε τα τελευταία χρόνια από την Κύπρο, με αποκορύφωμα τα τελευταία 3-4, φέρνουν στην επιφάνεια μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος και δίνουν υλική ερμηνεία στην «ανεξήγητη» στάση του Αναστασιάδη – υπέρμαχος του ΝΑΙ το 2004 - στο Μον Πελεράν και στον Κραν Μοντανά όπου χωρίς οποιαδήποτε σοβαρή εξήγηση τορπίλλησε με τον πιο ωμό τρόπο τις προσπάθειες για Λύση-Επανένωση, εγκαταλείποντας με αστήρικτες και γελοίες προφάσεις και τις δύο διασκέψεις.

Ο Αναστασιάδης από τη θέση του προέδρου δεν επιθυμούσε Λύση Ομοσπονδίας, διότι μια Λύση Ομοσπονδίας προϋποθέτει πολιτική ισότητα και αποτελεσματική συμμετοχή των Τ/κυπρίων στη διακυβέρνηση, και ουσιαστικά, το κτίσιμο ενός νέου κράτους. Κάτι τέτοιο όμως θα έβαζε τροχοπέδη στο μαφιόζικο τρόπο, με τον οποίο έμαθε να λειτουργεί η Ε/κυπριακή Ελίτ από το ΄63 και μετά, όταν ντε φάκτο σφετερίστηκε όλα τα προνόμια που της έδινε η διαχείριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα προνόμια που της δίνει η συμμετοχή της τα τελευταία δεκαέξι χρόνια στην Ε.Ε., μαζί και οι χρυσές δυνατότητες που προσφέρει η πώληση Ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Θυσίασε, λοιπόν, τη Λύση για χάρη του προεδρικού θώκου και για ό,τι αυτός συνεπάγεται, για τον πλουτισμό του ιδίου και μιας πολύ μικρής κλίκας «ημετέρων».

Οι τελευταίες αποκαλύψεις άρχισαν να υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη της ευρύτερης κοινωνίας προς την κυβέρνηση. Μια εμπιστοσύνη που ξεκίνησε να χάνεται λίγο πριν τον Κορονωϊό, ο οποίος, στη συνέχεια για τρείς –τέσσερεις μήνες φάνηκε να λειτουργεί σαν σωσίβιο για την κυβέρνηση.

Ένα παρόμοιο σωσίβιο για την κυβέρνηση προορίζεται να είναι και η σύσταση της συγκεκριμένης Ανεξάρτητης Διερευνητικής Επιτροπής – που και διαπλεκόμενη είναι και κάθε άλλο από ανεξάρτητη είναι - για να εξετάσει το σκάνδαλο των διαβατηρίων. Μοναδικός κρυφός της στόχος θα είναι η δικαίωση του Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του. Μια επιτροπή που εξαρχής είναι αναξιόπιστη και ως τέτοια θα πρέπει να καταγγελθεί από τα σήμερα.

Ο Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του είναι σήμερα μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε φύγει προ πολλού! (Στην Αυστραλία υπουργός παραιτήθηκε, μετά που μαθεύτηκε ότι αποδέχτηκε μια μπουκάλα κρασί σαν δώρο). Στην αποδόμησή τους, με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, πρωτεύοντα ρόλο έχει να παίξει η Αριστερά, αποκαλύπτοντας με τόλμη τη διαφθορά και τα σκάνδαλα που το ένα μετά το άλλο άρχισαν να βγαίνουν ξανά σήμερα στην επιφάνεια.

Αριστερή Πτέρυγα
14/9/2020