marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Μακριά από την λυκοφωλιά.

Το ΑΚΕΛ διαψεύδει ότι εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στη τελευταία συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου. Έχω την άποψη ότι θα αποτελούσε τιμή στο ΑΚΕΛ αν ήταν αυτό η αιτία να μην εκδοθεί κοινή ανακοίνωση. Τι κοινή ανακοίνωση μπορείς να βγάλεις όταν στο εθνικό συμβούλιο υπάρχουν δυνάμεις που προωθούν ανοικτά πλέον το μόνιμο διαχωρισμό και τη διχοτόμηση; Τι κοινό ανακοινωθέν θα βγάλει το ΑΚΕΛ με το Παπαδοπουλάκι ή με το Σιζόπουλο ή με τον εκπρόσωπο της ΕΟΚΑ β; Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και το παραμικρό κοινό σημείο αναφοράς με αυτές τις δυνάμεις. Ο ΔΗΣΥ παρά τα φραστικά κολπάκια του δεν τολμά να διαφοροποιηθεί πρακτικά από την πολιτική – χαρακίρι που ακολουθεί ο πρόεδρος αφου κυριαρχείται από το σύνδρομο της καρέκλας, διακατέχεται από τις πρακτικές του αριβισμού και όλες οι ( μη ) πράξεις του πνίγονται μέσα στο άρωμα της υστεροβουλίας. Κι’ αυτό αφορά μόνο τη μια πτέρυγα του. Η άλλη, η παραδοσιακά εθνικιστική, αποτελεί το άλλο μισό του ΕΛΑΜ αφού το νεότευκτο αυτό μόρφωμα αποτελεί παραφυάδα του κοινού τους κορμού.

Σίγουρα εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον του ΑΚΕΛ μετά από κάθε κάθετη διαφοροποίηση του από τις εθνικιστικές δυνάμεις της διχοτόμησης που κατοικοεδρεύουν στην λυκοφωλιά που ονομάζεται εθνικό συμβούλιο. Το βλέπουμε ακόμα και σήμερα που δεν διστάζουν να το κατηγορήσουν ότι ανατινάσσει την ενότητα, συντάσσεται με τον ‘εχθρό’ και άλλα φαιδρά που εκστομίζονται από γραφικούς εκπροσώπους παλιάς και νέας κοπής. Αυτό που στο τέλος μετρά όμως είναι η πολιτική διορατικότητα και η σωστή πρόβλεψη . Αποδείχτηκε ιστορικά , ιδιαίτερα μετά την καταστροφή του 74, ότι η γραμμή της ανεξαρτησίας που ακολουθούσε το ΚΚΚ πίσω στο 30 , ήταν η μοναδική που θα μπορούσε να ανατρέψει τη πορεία προς τον γκρεμό που μας οδήγησε η εθναρχία, οι λοιποί εθνικιστές και οι τοκογλύφοι με τι γνωστές οδυνηρές συνέπειες για τον λαό της Κύπρου.

Στο τέλος της ημέρας η σωστή γραμμή δικαιώνεται, ιδιαίτερα όταν την στηρίζεις με όλη τη δύναμη που διαθέτεις χωρίς πισωγυρίσματα και αμφιταλαντεύσεις έχοντας σαν ασπίδα αλλά και αιχμή το δόρατος τους απλούς ανθρώπους αυτού του τόπου.

Δημήτρης Δημητρίου

6 Οκτωβρίου 2019