marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Ούτε ελαιώνας δεν τους σώζει

«Η προσφορά για την μονάδα αιμοκάθαρσης στην Πάφο δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω   καταψήφισης του προϋπολογισμού …», Γιάννης Καρούσος, υπουργός του καθεστώτος.

Οι πιο πάνω δηλώσεις αποτελούν μιαν ομολογία ότι προτιμούν δηλαδή να αφήκουν μιαν ολόκληρη επαρχία δίχως μονάδα αιμοκάθαρσης, προτιμούν να ταλαιπωρούν ασθενείς, προτιμούν να βλέπουν ασθενείς να πεθαίνουν, παρά να δεχτούν τον έλεγχο από το Γραφείο του Γεν. Ελεγκτή που αφορά το ενδεχόμενο (βεβαιότητα λέγω εγώ) διάπραξης παρανομιών στην έκδοση χρυσών διαβατηρίων με συνέπεια την απώλεια εκατομμυρίων από τα ταμεία του κράτους. Προτιμούν - και το ομολογούν από πάνω - να σκοτώσουν παρά να δεχτούν ένα καθόλα νόμιμο έλεγχο από ένα θεσμό που οι αρμοδιότητες του απορρέουν κατ’ ευθείαν από το σύνταγμα.

Φανταστείτε λοιπόν σε πόσες παρανομίες διαπλέκονται, πόσες καταχρήσεις και νομικά κολάσιμες πράξεις έχουν διαπράξει για να φτάσουν σ’ έτσι σημείο. Και να μην ξεχνούμε ότι είναι η δεύτερη φορά κάποιων που οι δικές τους συνειδητές ενέργειες οδήγησαν στη θυματοποίηση αυτού του λαού,  που ειρήσθω εν παρόδω μια μεγάλη μερίδα του συνεχίζει να τους ψηφίζει. Είναι δε τόσο βέβαιοι για την προβατοποίηση των οπαδών τους που ομολογούν τις εγκληματικές τους προθέσεις με αλαζονικές δηλώσεις όπως η πιο πάνω του κ. Καρούσου.

Αν έχουν την εντύπωση ότι δεν θα καταστούν ποτέ υπόλογοι για τις πράξεις τους και ότι θα την βγάλουν καθαρή και αυτή τη φορά, είναι εντελώς γελασμένοι. Ούτε κλαδί αλλά ούτε και ολόκληρος ελαιώνας δεν πρόκειται να τους σώσει.

Δημήτρης Δημητρίου

19 Δεκεμβρίου 2020