marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Ποιος όντως διχάζει κύριε Καλλινίκου;

Ποίαν "περιρρέουσα" καλλιεργείτε;

"Ό,τι εγκληματικότερο θα ήταν να επιτρέψουμε δημιουργία διχαστικής κατάστασης ανάλογης εκείνης που έφερε την καταστροφή" - σημειώνει προς το τέλος του άρθρου του με τίτλο "Είναι αηδία, μα Ε/κ κατά του Κοτζιά και υπέρ της Τουρκίας;" ο κύριος Γιώργος Καλλινίκου στο "Φιλελεύθερο" της 18ης του Ιούλη 2017. Θέση πλήρως αντιφάσκουσα με ολόκληρο το υπόλοιπο άρθρο του που εκπέμπει σκαιά μηνύματα μίσους και αναδεικνύει προσπάθεια δημιουργίας μιας "περιρρέουσας" ατμόσφαιρας, την οποία κάποτε ο ίδιος δημοσιογράφος - σε άλλη βέβαια εφημερίδα - καυστηρίαζε. Και αν θα απέρριπτε τα πιο πάνω που του καταλογίζουμε, ας δει τα αισχρά σχόλια που προκάλεσε στο facebook από "friends" του με την εκεί ανάρτηση του άρθρου του.

Ο κύριος Καλλινίκου, αποδίδοντάς μας την αποδοχή της "όποιας λύσης" - ένα όντως πολύ πιασάρικο σλόγκαν (το γράφει και πιο αναλυτικά ως «λύση να ‘ναι κι ότι να ‘ναι»), προειδοποιεί ότι με τέτοιες εκδηλώσεις "εισερχόμαστε σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια". Σε ένα κρεσέντο εκφοβισμού γράφει στην επόμενη πρόταση ότι "εισερχόμαστε σε εκρηκτικές οδούς", για να το αναβαθμίσει παραπέρα, γράφοντας στην ακριβώς επόμενη πρόταση ότι "εισερχόμαστε σε εφιαλτικές λεωφόρους" - το τελευταίο το συνδέει στο άρθρο του με το μελοδραματικό "τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας".

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κύριος Καλλινίκου ερμηνεύει κατά το δοκούν την ανακοίνωση-πρόσκληση για συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό. Την αντιγράφουμε για να του τη ξαναθυμίσουμε, για να την (ξανα)διαβάσουν και οι αναγνώστες και να διερωτηθούν, μεταξύ άλλων, από πού έβγαλε το συμπέρασμα που φιγουράρει, και στον τίτλο ως "Ε/κ κατά του Κοτζιά και υπέρ της Τουρκίας", και στο άρθρο ως "Καλούν σε διαμαρτυρία για την παρουσία Κοτζιά".

"Πολίτες που μας ενώνει η θέληση για Λύση και επανένωση, δίνουμε το "παρών" μας έξω από το Προεδρικό την Τρίτη 18 του Ιούλη και ώρα 10 π.μ., με αφορμή τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιάς. Διαδηλώνουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη δχοτόμηση και το σημερινό status quo. Αρνούμαστε το για δεκαετίες παραμύθι ότι για όλα φταίει η Τουρκία και δεν μας πείθει η εκδοχή που δίνεται για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά."

Δεν ήταν βέβαια δυνατό να είχε ο κύριος Καλλινίκου, όταν έγραφε το άρθρο, οποιαδήποτε ένδειξη για τα συνθήματα που θα έγραφαν τα πικέτα, αλλά, προφανώς, δεν τον ενδιέφερε. Ούτε και ενδιαφέρτηκε στοιχειωδώς, από δημοσιογραφική δεοντολογία, ή από περιέργεια, να τους ρίξει έστω και μια ματιά κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης (περνώντας, ας πούμε, από εκεί με το αυτοκίνητό του ώστε να μην "μολυνθεί"). Αν περνούσε, θα έβλεπε τους "ανθέλληνες" να ζητούν, ανάμεσα σε άλλα, "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ".  Ή, να δηλώνουν, "ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ" και "ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ".

Όντως κύριε Καλλινίκου: "Το κατάντημά [σας] δεν έχει όρια". Ούτε ο "ψευδαισθησιακός [σας] κόσμος". Τουλάχιστον επιμετρείστε πως, ακόμα και καλώντας" οι υπόλοιποι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, "άρθρα σαν το δικό σας" προκαλούν και διχάζουν. Δυστυχώς, ξυπνούν εφιάλτες του παρελθόντος".

Σημείωση πρώτη: Τα εντός εισαγωγικών αποσπάσματα στην πιο πάνω παράγραφο αντλούνται από το περί ού ο λόγος δημοσίευμά σας.

Σημείωση δεύτερη: Εδώ επισημαίνουμε μόνο το ήθος του άρθρου σας και τις προφανείς σας επιδιώξεις. Ο χώρος δεν προσφέρεται για συζήτηση μιας πολιτικής θέσης που μόνο εθνοκάπηλους μπορεί να συνεγείρει.

ΜΕΡΟΠΗ ΤΣΙΜΙΛΛΗ-ΜΙΧΑΗΛ
Μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας που οργάνωσε την εκδήλωση

20 Ιουλίου 2017

http://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/416167/einai-aidia-ma-e-k-kata-toy-kotzia-kai-yper-tis-toyrkias