marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Ο Τρίτος Αττίλας ήρθε

Είδηση:  «Ανεστάλη εκποίηση πρώτης κατοικίας μονήρους ηλικιωμένης από το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου»

Τώρα θέλουν να τους χειροκροτήσουμε. Να κοιτάξουμε με δέος το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου που έσωσε την κατοικία μονήρους ηλικιωμένης από τον εκπρόσωπο της τράπεζας, την ΚΕΔΙΠΕΣ Λτδ. Ναι και μπράβο του Επιτρόπου κι ας είναι με το αζημίωτο… αλλού είναι το θέμα..

Το τέρας που ονομάζουμε Τράπεζα, ήθελε να πετάξει στο δρόμο μια ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΧΗΡΑ, αυτό θα έπρεπε να είναι το κεντρικό θέμα της είδησης… δεν ήταν. Θέλουν να τραβήξουν όλη την προσοχή μας στην σωτήρια έκβαση του Επιτρόπου. Μην σας διαφύγει… δεν της χαρίστηκε… ΑΝΕΣΤΑΛΗ… Θα διεξαχθεί ο αγώνας σε άλλο χρόνο και αν δεν έχει την ίδια έκβαση δεν θα το μάθουμε ποτέ. Δεν είναι ειδήσεις οι ήττες του Δον Κιχώτη Επίτροπου, που στη πραγματικότητα δεν κερδίζει μάχες, κερδίζει αναστολές.

Τί δεν θέλουν να δούμε; Το σαρκοφάγο και άπληστο τέρας, που με τις πολιτικές πλάτες βγήκε πλέον από την σπηλιά και άρχισε να κατασπαράζει ανήλεα περιουσίες. Ένας δεινόσαυρος που στοιβάζει υπερκέρδη για δικηγόρους πολιτικούς και μετόχους τραπεζών. Να ποιος είναι ο Τρίτος Αττίλας που ήρθε και θα ξεριζώσει ξανά οικογένειες από πατρογονικές εστίες και να στείλει άλλη μια γενιά παιδιών στις ουρές για συσσίτια και πατεράδες στην ξενιτιά για μεροδούλι. Υπάρχουν άραγε αντιστασιακοί σε αυτό τον αγώνα να πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών; Να βγουν στους δρόμους να αντισταθούν στο τέρας; Για πόσο ακόμα θα παρακολουθούμε από τον καναπέ το τέρας να βρυχάται και να εξολοθρεύει ανενόχλητο;

Δεν θα υπερβάλω λέγοντας ότι θέλουν να μας επιστρέψουν στην εποχή της δουλοπαροικίας. Με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στο μηδέν. Το μόνο όν που μπορεί να τους σταματήσει κάθεται στον καναπέ και μασουλά τσιπς και αποβλακώνεται αγανακτισμένο και αποξενωμένο μπροστά στο κουτί. Αυτοί είμαστε, αυτό μας κατάντησαν. Φτάσαμε στο σημείο να μας λένε τα αφεντικά, «να χαίρεσαι που έχεις δουλειά» και με τσακισμένο πνεύμα να κινούμε το κεφάλι μας καταφατικά. Ε, όχι ρε. Αν ο μισθωτός κατανοήσει την δύναμη του και ενωμένος ξεσηκωθεί, το σλόγκαν θα είναι «το αφεντικό ψάχνει για δουλειά». Μην το ξεχνάς, το αφεντικό σε έχει ανάγκη για να βγάλει τα εκατομμύρια του. Δεν ξέρω γιατί νοιώθουμε τόσο μεγάλη ηδονή μέσα στις αλυσίδες μας, ενώ ο Τρίτος Αττίλας παρελαύνει ανενόχλητος. Είναι λες και ανυπομονούμε να έρθει η σειρά μας να φαγωθούμε.

Μας έχουν πνίξει στα σκατά από τα σκάνδαλα, έχουν καταχραστεί δισεκατομμύρια και αντί εξεγέρσεως στέλλουμε ραβασάκια διαμαρτυρίας στην φωλιά του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!

Τόνι Αγκαστινιώτης

23 Οκτωβρίου 2021