marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

Sky is not the limit

Έστησαν ολόκληρη κομπίνα με το χρηματιστήριο, εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν οικονομίες μιας ζωής, σε μια φούσκα που έσπασε νωρίς. Δεκάδες αυτοκτόνησαν, δεν τιμωρήθηκε κανείς, δεν έπαιξε κροτίδα. 

Βούλιαξαν την οικονομία, έκλεισαν τράπεζες, εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στα κοινωνικά παντοπωλεία να ζητιανεύουν μια μπουκιά ψωμί, δεκάδες αυτοκτόνησαν. Δεν τιμωρήθηκε κανείς, δεν έπαιξε κροτίδα.

Κούρεψαν την τράπεζα Κύπρου, έκλεισαν την Συνεργατική τράπεζα, σειρά τώρα παίρνουν οι πρώτες κατοικίες... δεν τιμωρήθηκε κανείς, δεν έπαιξε κροτίδα.

Τους είπαν να βάλουν μάσκες στα παιδιά και έβαλαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Δημοτικό σχολείο… το επίπεδο μας μέσα!

Έχουμε απόδειξη πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι στην Κύπρο η φράση sky is the limit ή πιο σωστά να πω το σκωτσέζικο, τζιαι με προφορά, we are away with the fairies, είναι πολύ περιορισμένοι όροι για τα επίπεδα μας.  Έχουμε ξεπεράσει το άβατο, περάσαμε τα όρια του σύμπαντος, ενωθήκαμε με το αιώνιο Τάο κι ακόμα ανεβαίνουμε για να αποδείξουμε ότι the sky is not the limit, because this is Cyprus!

Ένας αόρατος ιός δίχασε ολόκληρη την ανθρωπότητα… αλλά είναι ο διχασμός που επέτρεψε την κρατική αυταρχικότητα και όχι ο ιός… αυτό είναι το διαίρει και βασίλευε σε όλο του το μεγαλείο. Θα μπορούσαμε να διαφωνούμε χωρίς να διχαστούμε, αλλά είμαστε ανώριμοι κι ανόητοι κι ας μην το παραδεχόμαστε. Πάνω σε αυτή την ανωριμότητα το κεφάλαιο κυβερνά, και πύλαι Άδου δεν θα ισχύσουν κατ' αυτών, επειδή γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται την μ@λ@κί@ που μας δέρνει.

Τόνι Αγκαστινιώτης

7 Δεκεμβρίου 2021