marxoudi_web1ekfrasi_logolhs_logo

 

 

Έρχεται Πόλεμος

Δεν χρειάζεται να διαβάσει κάποιος την «Τέχνη του Πολέμου» του Sun Tzu, για να αντιληφθεί ότι όταν συγκεντρώνονται στρατεύματα θα υπάρξει πόλεμος.

50 μέτρα από το γραφείο μου είναι τα κεντρικά γραφεία της Altamira (Φώτα Κλεοπάτρα). Εδώ και δύο μήνες παρακολουθώτο ένα φορτηγάκι μετά το άλλο να μεταφέρει γραφειακό εξοπλισμό και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ξαφνικά ένας μεγάλος αριθμός προσωπικού ήρθε και επάνδρωσε. Μέχρι πριν μερικές μέρες υπήρχε μόνο μία ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που έλεγχε μόνο τους 2 ορόφους.Τώρα ήρθε και δεύτερη εταιρία και φρουρ ούνται όλοι οι όροφοι.

Τέτοιες κινήσεις από τα καπιταλιστικά στρατεύματα, που στόχο έχουν τις περιουσίες του κόσμου δεν γίνονται χωρίς λόγο και αιτία. Μπορεί η πρώτη κατοικία να μην είναι ο πρώτος στόχος, αλλά θα είναι ο δεύτερος. Μιλώ πολλά σοβαρά… την επομένη των εκλογών, ανάλογα με το τι θα ψηφίσεις, ο πόλεμος θα έχει και την ανάλογη έκβαση. Αν η Altamira δεν κηρυχθεί παράνομη για τον τρόπο που εισήχθη στην χώρα και δεν διωχθεί, το τίμημα θα είναι μεγαλύτερο από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Το γεγονός ότι χαρίστηκαν δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα κι ακόμα μετά που κατονομάστηκαν δεν έσπασε ρουθούνι, αφού προέρχονταν από όλους τους πολιτικούς χώρους, δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς. Η σιωπή και η μηδαμινή αντίδραση μετά την δημοσίευση της λίστας, δείχνει και πόσο μεγάλο οπλοστάσιο διαθέτει η Αλταμίρα.

Δεν θα πω σε κανένα τι θα ψηφίσει, εγώ διάλεξα τον στρατηγό μου με βάση το ιστορικό των μαχών που έδωσε και είμαι μέσα. Ρώτησε τον Βουλευτή που επέλεξες και το κόμμα σου ευθέως, «Θα κάνετε συμβιβασμό με τις τράπεζες και την παράνομη Altamira ή θα πολεμήσετε για τον άοπλο λαό;» Σε ένα πραγματικά υγειές πολιτικό περιβάλλον, ένα κόμμα σαν το ΔΗΣΥ έπρεπε να παλεύει να κερδίσει μια έδρα, όχι να βγει πρώτο κόμμα και ο πρόεδρος έπρεπε να σαπίζει στη φυλακή με το μισό υπουργικό…but this is Cyprus… κι εσύ Cypriot, ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, γιατί έρχεται πόλεμος.

Τόνι Αγκαστινιώτης

7 Μαΐου 2022