Οι συνθήκες απαιτούν άμεση παραίτηση του Αναστασιάδη

Ενημέρωση στις July 30, 2021

Οι εξελίξεις στην Αμμόχωστο με τις εξαγγελίες για άνοιγμα του 3.5% της περίκλειστης πόλης είναι το αποτέλεσμα αδιεξόδων 47 χρόνων στο Κυπριακό, με αποκορύφωμα τις εξελίξεις τα τελευταία 4 χρόνια όπου πλέον είναι πασιφανές ότι ο Αναστασιάδης αρνείται ακόμα και σήμερα τη λύση που θα έκανε τους Τ/κύπριους συμμέτοχους και συνδιαχειριστές της Δημοκρατίας.

Ο Αναστασιάδης το 2017 με τη φυγή του από το Γκράν Μοντανά θυσίαζε τη λύση και επανένωση και άφηνε εκτεθειμένη την Ελληνοκυπριακή πλευρά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Και μάλιστα την ώρα που τα πάντα σχεδόν είχαν διευθετηθεί για τη Λύση. Ήταν όμως η περίοδος που τα χρυσά διαβατήρια απέφεραν πακτωλό εκατομυρίων στον ίδιο και τους περί αυτόν. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια τα χρησιμοποίησε για να αποδομήσει τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, προωθώντας την ιδέα για δύο κράτη και την υπόσκαψη του Μ. Ακκιντζί.

Αφού συνέβαλε στο να χάσει ο Ακκιντζί την προεδρία των Τ/κυπρίων και προβάλλεται σήμερα από τον Τατάρ και την Τουρκία η θέση για κυριαρχική ισότητα και λύση δύο κρατών, μια θέση που βρήκε απέναντι της το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και το σύνολο σχεδόν του Κυπριακού λαού, αναγκάστηκε ο Αναστασιάδης να κάνει τακτική υποχώρηση και να σταθεί, λεκτικα και μόνον, υπέρ της Δ.Δ.Ο.

Στα τέλη του Απρίλη τα Ηνωμένα έθνη και ο Γκουτέρες πρόσφεραν μια τελευταία ίσως ευκαιρία στον Αναστασιάδη με την Πενταμερή στη Γενεύη για να επανορθώσει όσα κατάφερε να καταποντίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα μπορούσε η Γενεύη να αποτελέσει άλμα προς τα εμπρός αν ο Αναστασιάδης πραγματικά εννοούσε ότι είναι ενάντια στη θέση για δύο κράτη και πήγαινε αποφασισμένος για λύση, δηλαδή με καθαρή θέση για Πολιτική Ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων και αποτελεσματική συμμετοχή των Τ/κυπρίων σε όλα τα ομοσπονδιακά όργανα λήψης των αποφάσεων. Ο Αναστασιάδης απέτυχε παταγωδώς και στη Γενεύη. Εκεί είναι που ουσιαστικά θυσίασε και την Αμμόχωστο.

Το ότι ο Ερτογάν προκρίνει σήμερα το άνοιγμα πολύ μικρού μέρους της Αμμοχώστου ίσως να είναι τακτική κίνηση και τεστ για τις αντιδράσεις του διεθνούς παράγοντα αλλά, την ίδια ώρα, είναι και ευκαιρία για την Ελληνοκυπριακή πλευρά για να δείξει έστω και την υστάτη τις προθέσεις της για το πώς οραματίζεται το μέλλον του τόπου.

Σήμερα, όσο ποτέ προηγούμενα, απαιτείται μια επιθετική πολιτική για λύση και επανένωση προτάσσοντας πρώτα και κύρια την Πολιτική Ισότητα, κάτι που ο Αναστασιάδης δεν αποδέχεται, και για το οποίο δεν μπορεί πλέον να πείσει ακόμα και τον πιο καλοπροαίρετο για τις προθέσεις του. Η μόνη του επιδίωξη για την Αμμόχωστο ήταν η έκδοση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας, και αυτό για εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Την ίδια ώρα προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους Αμμοχωστιανούς που θα ήθελαν να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους ή να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο Αναστασιάδης τη μόνη υπηρεσία που έχει να προσφέρει στον τόπο είναι την παραίτησή του από την προεδρία και την προκήρυξη εκλογών.

Η Αριστερά, αντί να συμμετέχει σε εθνικά συμβούλια (σώμα που μόνη του πιά χρήση είναι το ξέπλυμα του Αναστασιάδη από τις ευθύνες του) με ένα διεφθαρμένο και αναξιόπιστο πρόεδρο που αποδεικνύεται ως ο καλύτερος θιασώτης της διχοτόμησης, θα πρέπει να τον καταγγείλει και να κηρύξει ανένδοτο αγώνα για παραίτησή του. Καταγγελία που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει όταν ο Αναστασιάδης γύριζε την πλάτη του στη λύση, φεύγοντας σαν κυνηγημένος από το Γκράν Μοντανά, και όταν άφηνε πλήρως αναξιοποίητη τη διάσκεψη της Γενεύης. Ταυτόχρονα η Αριστερά πρέπει να εντείνει και να επεκτείνει τους κοινούς αγώνες της με τα κόμματα, τις οργανώσεις και τις μάζες των Τ/κυπρίων οι οποίοι αναδεικνύονται ως ο μόνος αξιόπιστος σύμμαχος στη μάχη της Επανένωσης.

Μετά από 58 χρόνια από το ΄63 και 47 από το ΄74 και τα όσα έχουν μεσολαβήσει, η κάθε μέρα που περνά έχει τη δική της βαρύτητα. Η τύχη της Κύπρου και της επανένωσής της βρίσκονται σε οριακό σημείο. Το ότι ο Αναστασιάδης δήλωσε πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να επαναδιεκδικήσει την προεδρία δεν πρέπει να ικανοποιεί κανένα που νοιάζεται για αυτό τον τόπο. Δύο χρόνια που του απομένουν είναι υπεραρκετά για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο της οριστικής διχοτόμησης αλλά και της απαξίωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες. Είναι γι’ αυτό που η παραίτησή του σήμερα αποτελεί αναγκαιότητα.

Αριστερή Πτέρυγα
30 Ιουλίου 2021

Εμβόλια: Αναγκαιότητα, όχι εξαναγκασμός

Ενημέρωση στις July 29, 2021

Η εδώ και ενάμιση χρόνο διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και το επιστημονικό επιτελείο της είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε. Τα αντιφατικά και εν πολλοίς παράλογα μέτρα της πρώτης περιόδου, με την πάροδο του χρόνου έδωσαν τη θέση τους σε εξίσου προβληματικά μέτρα, η εφαρμογή των οποίων εξακολουθεί να στηρίζεται στο φόβο, την υποταγή, τον αυταρχισμό και την καταστολή, τη διαίρεση και το διχασμό. Η ευθύνη πρέπει να εντοπιστεί στους πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και της επιδημιολογικής ομάδας, που στις δημόσιες εμφανίσεις των μελών της κάθε άλλο παρά κυριάρχησε ο πειστικός επιστημονικός λόγος.

Η επιστήμη –χωρίς να αναιρείται το γεγονός ότι επιστημονικά επιτεύγματα αποτελούν εμπόρευμα προς εκμετάλλευση στα χέρια των πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων– κατάφερε να προσφέρει για αντιμετώπιση της πανδημίας ένα εμβόλιο που, όπως καταδεικνύουν σχετικές έρευνες και πιστοποιούν τα εμπειρικά δεδομένα, περιορίζει και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο βαριάς νόσησης και θανάτου από τον κορωνοϊό.

Η αναγκαιότητα, όμως, του εμβολιασμού δεν μπορεί να αφήνεται στον κοινωνικό αυτοματισμό ούτε να μεταβάλλεται σε εξαναγκασμό. Αντίθετα, πρέπει να εδράζεται στη στέρεη βάση της ενημέρωσης, της κατανόησης και της πειθούς.

Κι όμως, το κύριο χαρακτηριστικό πολλών από τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η προώθηση της επιβολής και του εξαναγκασμού, έστω κι αν θεωρητικά η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Πώς αλλιώς μπορούν να ερμηνευθούν τα «ασφυκτικά» safe pass και η απαγόρευση εισόδου σε χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων (όπως θέατρα και γήπεδα) στους ανεμβολίαστους –ακόμα και στους έφηβους– έστω κι αν διαθέτουν rapid test; Ή η εξαγγελία της κυβέρνησης για κατάργηση του δωρεάν rapid test από 1η Αυγούστου; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα αυτών που έχουν την ευθύνη και την υποχρέωση να προστατεύσουν την κοινωνία από κάθε είδους απειλή; Μήπως η παραχώρηση του δικαιώματος στον εργοδότη να απολύει τους ανεμβολίαστους (όπως διακήρυξε ήδη ο Αρχιεπίσκοπος) και η απαγόρευση εισόδου στην τάξη για τους μαθητές; Όταν τα ίδια τα μέτρα σπρώχνουν τους νέους και τους έφηβους στον αναγκαστικό εμβολιασμό (ή και στην επιλογή της ασθένειας), πώς πείθουν ότι αυτά γίνονται για την υγεία και όχι για τα ποσοστά ανοσίας που δεν μπορούν να επιτευχθούν με τους ενήλικες;

Η δεδομένη δυσπιστία απέναντι σε μια ήδη αναξιόπιστη και διεφθαρμένη κυβέρνηση, έχει κορυφωθεί ως αποτέλεσμα των ίδιων των χειρισμών της απέναντι στην υγειονομική κρίση, χειρισμών που οδηγούν την κοινωνία στο διχασμό «εμβολιασμένων» και «ανεμβολίαστων». Ο δε χαρακτηρισμός όσων αμφισβητούν και αμφιβάλλουν, όσων περιμένουν διαφανείς επιστημονικές απαντήσεις ή και όσων φοβούνται τα εμβόλια, ως «ψεκασμένων» και «αντιεμβολιαστών», το μόνο που πετυχαίνει είναι την ενίσχυση των θεωριών συνωμοσίας και των παραθρησκευτικών φαντασιώσεων. Είναι μάλιστα η «δράση» των οπαδών αυτών των θεωριών (όπως συνέβη πρόσφατα με την επίθεση στον «Δία») που ευνοεί την αποδοχή κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι σε ειρηνικές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.

Η αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού δεν εξασφαλίζεται με την επιβολή, ούτε με ψυχολογικές και οικονομικές πιέσεις, ούτε με «προνόμια» και «διευκολύνσεις». Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα που προαπαιτεί πειθώ, εξαντλητική ενημέρωση, αλήθεια και διαφάνεια, δημοκρατική συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων.

Πρώτιστα, όμως, αυτό που χρειάζεται είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας έτσι ώστε:

- Να υπάρχει επάρκεια υποδομών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με απαραίτητη και την επίταξη του ιδιωτικού νοσοκομειακού και ιατρικού τομέα.

- Να μπορεί να δίνει έμφαση στην πρόληψη και να παρακολουθεί σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας αυτόν που την έχει ανάγκη.

- Να προτείνει την επιλογή του εμβολιασμού ή όχι, σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα του καθενός.

- Να παρακολουθεί συστηματικά την πορεία της υγείας των εμβολιασμένων και να παρεμβαίνει ιατρικά εκεί και όπου χρειάζεται.

Ταυτόχρονα, απαιτούμε από το κράτος:

- Τα όποια μέτρα να λαμβάνονται όχι στη βάση διαταγμάτων, αλλά κατόπιν συμμετοχής και δημοκρατικής συζήτησης πολιτικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων.

- Απόσυρση αντιφατικών και ακραίων μέτρων.

- Συνέχιση της δωρεάν παροχής rapid test, ώστε να μην λειτουργεί ως τιμωρητικό μέτρο και ταυτόχρονα να διασφαλίζει αντικειμενική επιδημιολογική εικόνα.

- Άρση της επίδειξης safe pass σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και σε κλειστούς όταν πρόκειται για ολιγόλεπτη ανθρώπινη παρουσία.

- Πλήρη διαφάνεια στις οικονομικές δαπάνες για τα μέτρα και την πρόληψη.
- Στήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται από τα όποια μέτρα και τις συνέπειές τους στους χώρους εργασίας.

- Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για στέρηση ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Αριστερή Πτέρυγα
29/7/2021

Η Αμμόχωστος θυσία στο βωμό της ελληνοκυπριακής καθαρότητας

Ενημέρωση στις July 15, 2021

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Αναστασιάδη και των παρατρεχάμενών του για την Αμμόχωστο δεν είναι τίποτα άλλο από προπέτασμα καπνού για τον απλό κόσμο που πραγματικά νοιάζεται και υποφέρει από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πόλη.

Το τι εκτυλίσσεται σήμερα μπροστά στα μάτια μας, σε σχέση με την πόλη, φαίνεται να είναι η τελευταία πράξη ενός δράματος που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’60, με κορύφωση τα γεγονότα του ΄74 (πραξικόπημα και εισβολή) και με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς το δημοψήφισμα του 2004 και το Γκραν Μοντανά το 2017.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, η βασική συνισταμένη της κρατούσας Ελληνοκυπριακής πολιτικής ήταν ουσιαστικά η άρνησή της να αποδεκτεί την πολιτική ισότητα με τους Τουρκοκύπριους και το μοίρασμα της εξουσίας και των προνομίων που δίνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα τελευταία χρόνια είναι πλέον πασιφανές ότι, για χάριν του μονοπωλίου της εξουσίας και των προνομίων της, η ελίτ του τόπου που στις μέρες του Αναστασιάδη μετατράπηκε σε μια αδίστακτη μαφιόζικη συμμορία, ξεπουλά για τα δισεκατομμύρια που συσσωρεύει την Αμμόχωστο και γενικά την προοπτική της λύσης και επανένωσης του νησιού κάτω από την ομοσπονδιακή ομπρέλλα.

Τα κλαψουρίσματα του Αναστασιάδη για την τελευταία έκθεση Γκουτέρες είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Ο Γκουτέρες θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο καυστικός προς την Ε/κυπριακή πλευρά και τον Αναστασιάδη αν η θέση του Γ.Γ. του Διεθνούς Οργανισμού δεν απαιτούσε από αυτόν την αβρότητα και τη διπλωματική γλώσσα.

Ο Αναστασιάδης εισπράττει σήμερα τους καρπούς της πολιτικής του των τελευταίων χρόνων, αλλά και τους καρπούς μιας ολόκληρης περιόδου άρνησης της Ε/κυπριακής ηγεσίας να μοιραστεί την εξουσία με την άλλη κοινότητα.

Εισπράττει τους καρπούς της φυγής του από το Γκραν Μοντανά όταν το Κυπριακό ήταν λυμένο και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και Τουρκίας ήταν στο ακουστικό για να παρευρεθούν στη διάσκεψη για τις τελευταίες πινελιές της Λύσης. Ο Αναστασιάδης δεν δίστασε τότε να ρίξει στον Τσαβούσογλου την ιδέα για λύση δύο κρατών για να εξαγοράσει την ανοχή της Τουρκίας για τη φυγή του. Βέβαια, εκ των υστέρων, γίνεται η μεγάλη αποκάλυψη για τα χρυσά διαβατήρια που η "βιομηχανία" τους - η οποία συνεχίζει ακόμα να ανθεί παρά την μπόχα της διαφθοράς που αναδύει - βρισκόταν τότε στην κορύφωσή της, αποφέροντας δισεκατομμύρια.

Εισπράττει σήμερα ο Αναστασιάδης τους καρπούς της απαξίωσής του να πιαστεί από το τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας που του πρόσφερε ο Γκουτέρες με την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης, αρνούμενος ακόμα και την υστάτη να αποδεκτεί την πολιτική ισότητα με τους Τ/κύπριους.

Αναδεικνύεται σήμερα ο Αναστασιάδης ως ο νεκροθάφτης της Λύσης και της Επανένωσης. Η Αμμόχωστος χάνεται σήμερα από τον ορίζοντα των Βαρωσιωτών, ως το αποτέλεσμα και συνέπεια αυτής της πολιτικής. Η εκ μέρους του Αναστασιάδη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, κανένα άλλο νόημα δεν έχει παρά να καλύψει τη γύμνια του και να διαχύσει αν είναι δυνατό τις δικές του ευθύνες.

Η ελπίδα μπορεί να μείνει ζωντανή μόνο αν οι κινήσεις πολιτών και η Αριστερά, με υπομονή και επίπονη προσπάθεια, κτίσουν ξανά με τις μάζες των Τουρκοκυπρίων, που απέδειξαν πολλές φορές τη θέλησή τους για λύση, ένα κοινό μέτωπο πάλης για τη Λύση και την Επανένωση, κόντρα στους διχοτομιστές ένθεν και ένθεν των συνόρων που οι ίδιοι έχουν εμπεδώσει.

Αριστερή Πτέρυγα
15 του Ιούλη του 2021

PRESS RELEASE: KISA after the rejection of its appeal by the Administrative Court

Ενημέρωση στις July 7, 2021

On 10/06/2021, the Administrative Court rejected KISA’s recourse against the decision of the General Registrar to deregister KISA from the Register of Associations. In effect, with this decision, in contrast with independent officials and institutions of the UN and the Council of Europe, the AC considers that the Ministry of Interior legally deregistered an NGO active in the fields of migration and human rights for 23 years, simply because it did not inform the Registrar of Associations on time that its constitution was compatible with the Associations and Institutions Law (104(I)/2017).

A constitution that was, right from the beginning of KISA’s establishment in 1998, compatible with the most important provisions of the Law on Associations and Institutions of 2017, including those regarding adherence to the principles of democracy and fundamental rights and freedoms. In contrast, provisions of the constitution of many other associations, mainly in the area of sports, in blatant violation of the provisions of article 4. (1) of the Law, define that their objective is “the continuous dedication of the members to the Greek-Christian ideals of our race” or “the Greek edification of its members and the Greek youth of the Island in general”. Regarding these associations, the Minister of Interior and the Registrar of Associations did not see and therefore did not establish that these constitutional provisions “aim at or tend to undermine … Democracy, democratic institutions, … fundamental rights and freedoms”. These Associations, unlike KISA, were never subjected to any sanctions, never mind deregistration, for not complying with the legislation.

in the decision of the AD there are serious omissions and failure to examine or justify critical aspects of the violations of the Constitution, the European Convention on Human Rights, the International Covenant on Civil and Political Rights and other European and international human rights legal instruments regarding the human rights of association and assembly but also of the freedom of expression. In addition, the AC omitted to engage with the totally unnecessary and disproportionately severe sanction imposed on KISA in relation to the stated objective.

Contrary to the decision of the AC, and emphasizing the violations of the above European and international conventions and other legal instruments, European agencies and bodies, such as the European Commissioner for Human Rights of the Council of Europe and five OHCHR Special Rapporteurs of the UN, who with a letter and joint communication to the Minister of Interior and the Cyprus government, respectively, express their concerns about the deteriorating operational environment for NGOs in Cyprus as and about the deregistration of KISA and many other NGOs from the Register of Associations. They also consider deregistration as an extreme and disproportionate measure, which should «never be used to address minor infractions».

With this extremely disappointing decision, the AC opens the door to the Ministry of Interior to proceed to concluding the dissolution of KISA, a process that had already started unlawfully without the required by law court decision when, in February 2021, the Minister of Interior issued an order to the banks to freeze KISA’s accounts, as well as of other deregistered associations, with all the consequences this entails. Repeating the practices of discriminatory treatment and dealing with the “good” and the “bad” NGOS, the former that “do a wonderful job … and we want them on the side of the state» , and the latter that «maximise issues and target the state services» , with a new order the Minister called on the banks to de-freeze the accounts of some associations, mainly in the sports sector.

Declaring once again its determination to continue its work and its adherence to its mission and objectives for equality and diversity, the struggle against discrimination and racism, the safeguarding and promotion of human rights and the rule of law for all people, KISA has already filed an appeal before the Supreme Court and will submit a request for an accelerated procedure,

Under these circumstances and in order to exclude any possibility of suspending KISA’s operation and action, we have proceeded to registering the organisation under the legal personality of Non-Profit Company, with exactly the same name and same objectives. Despite the fact that this legal status, under which many other NGOs have chosen to operate, is not the ideal solution for us, nevertheless does provide the only option for KISA to continue its work and action until the reinstatement of its registration in the Register of Associations.

KISA calls on civil society organisations, organised or other groups and entities, activists and society at large to stand with us and declare their support and solidarity not only with KISA but also against the toxic anti-migrant narrative, against racism and nationalism, against the corruption and graft of the Anastasiades government, against the legitimisation and normalisation of the Golden Dawn of Cyprus and the devastating plunge to the extreme right and fascism, for democracy and the rule of law. In order to reinforce and strengthen the already declared support and solidarity of many European and international networks and NGOs.

And finally, KISA calls on the House of Representatives to proceed immediately to the amendment of the legislation in order to enable the deregistered NGOs to have their legality reinstated after documenting their compliance with the legislation provisions. This amendment will also revoke the unequal and special treatment of some associations, as in the case of the Cyprus Olympic Committee and the Cyprus Paralympic Committee, with the Amendment of the Cyprus Sports Association Law (15(I)/2021). Although both Committees had been deregistered, the governing party restored the legality of exclusively these two associations through a law of doubtful legality and the urgency procedure, without even asking them to present information for their compliance with the law.

KISA Steering Committee
30/06/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΚΙΣΑ: Η ΚΙΣΑ μετά την απόρριψη της προσφυγής της από το Διοικητικό Δικαστήριο

Ενημέρωση στις July 7, 2021

Στις 10/06/2021, το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της ΚΙΣΑ κατά της απόφασης του Γενικού Εφόρου Σωματείων να διαγράψει την ΚΙΣΑ από το Μητρώο Σωματείων. Στην ουσία, με την απόφαση αυτή το ΔΔ, σε αντίθεση με τους ανεξάρτητους αξιωματούχους και θεσμούς του ΟΗΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, θεωρεί ότι νόμιμα το Υπουργείο Εσωτερικών διέγραψε μια ΜΚΟ που εδώ και 23 χρόνια δραστηριοποιείται στους τομείς της μετανάστευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν ενημέρωσε έγκαιρα τον Έφορο Σωματείων ότι το καταστατικό της είναι συμβατό με τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο (104(I)/2017)..

Ένα καταστατικό, σημειώνεται, που εξαρχής της σύστασης της ΚΙΣΑ το 1998, ήταν συμβατό με τις πιο σημαντικές πρόνοιες του Νόμου περί Σωματείων και Ιδρυμάτων του 2017, περιλαμβανόμενων και αυτών για την προσήλωση στις αρχές της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αντίθετα, πρόνοιες του καταστατικού πολλών σωματείων, κυρίως στο χώρο του αθλητισμού, κατά κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 4.(1) του Νόμου, ορίζουν πως σκοπός τους είναι «η συνεχής προσήλωση των μελών εις τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη της φυλής μας» ή «η Ελληνοπρεπής διάπλαση των μελών του και γενικά της Ελληνικής νεότητας της Νήσου». Για αυτά τα σωματεία, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Έφορος Σωματείων δεν είδαν και, επομένως, δεν διαπίστωσαν ότι αυτές οι καταστατικές πρόνοιες «στοχεύουν ή τείνουν να υπονομεύσουν … τη Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς ,… τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του ατόμου». Τα Σωματεία αυτά, αντίθετα με την ΚΙΣΑ, ουδέποτε υπέστησαν οποιαδήποτε κύρωση, πόσω μάλλον διαγραφή τους για τη μη συμμόρφωση τους με τη Νομοθεσία.

Στην απόφασή του ΔΔ παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις και παράλειψη εξέτασης ή αιτιολόγησης της κατάληξης επί κρίσιμων πτυχών των παραβιάσεων του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα και άλλων ευρωπαϊκών και διεθνών νομικών εργαλείων για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ότι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι αλλά και της ελευθερίας έκφρασης. Παρέλειψε επίσης το ΔΔ να ασχοληθεί με την καθόλου απαραίτητη και δυσανάλογα αυστηρή ποινή που επιβλήθηκε στην ΚΙΣΑ σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Σε αντίθεση με την απόφαση του ΔΔ, και τονίζοντας τις παραβιάσεις των πιο πάνω Ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων και άλλων νομικών εργαλείων, Ευρωπαϊκοί και διεθνείς φορείς και σώματα, όπως η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και πέντε Ειδικοί Εισηγητές (Special Rapporteurs) του OHCHR των ΗΕ, οι οποίοι με επιστολή και κοινό διάβημα τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Κυπριακή κυβέρνηση, αντίστοιχα, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την επιδείνωση του περιβάλλοντος λειτουργίας των ΜΚΟ στην Κύπρο όπως και για τη διαγραφή της ΚΙΣΑ και πολλών άλλων ΜΚΟ από το Μητρώο Σωματείων. Θεωρούν δε τη διαγραφή ως ακραίο και μη αναλογικό μέτρο, το οποίο «ουδέποτε πρέπει να χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση μικρο-παραβάσεων».

Με την άκρως απογοητευτική αυτή απόφασή του, το ΔΔ ανοίγει διάπλατα την πόρτα προς το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στην ολοκλήρωση διάλυσης της ΚΙΣΑ, διαδικασία που άρχισε ήδη παράνομα χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο απόφαση δικαστηρίου όταν, τον Φεβρουάριο 2021, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέδωσε διάταγμα προς τις τράπεζες για πάγωμα των λογαριασμών της ΚΙΣΑ, όπως και άλλων σωματείων που έχουν διαγραφεί, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Επαναλαμβάνοντας τις πρακτικές της διακριτικής μεταχείρισης και αντιμετώπισης των «καλών» και «κακών» ΜΚΟ, των μεν που “επιτελούν θεάρεστο έργο … και εμείς θέλουμε στο πλευρό του Κράτους» και των δε που «μεγιστοποιούν και στοχοποιούν τις ίδιες τις υπηρεσίες του Κράτους» , με νέο διάταγμα ο Υπουργός κάλεσε τις τράπεζες να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς ορισμένων από τα διαγραφέντα σωματεία, κυρίως στον τομέα του αθλητισμού.

Δηλώνοντας ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει το έργο της και την προσήλωσή της στην αποστολή και τους στόχους της για την ισότητα, τη διαφορετικότητα, την πάλη ενάντια στις διακρίσεις και το ρατσισμό, τη διασφάλιση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου για όλους τους ανθρώπους, η ΚΙΣΑ έχει ήδη καταχωρίσει Έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου και θα υποβάλει αίτημα για σύντομη εκδίκασή της.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και για να μην υπάρξει καμιά πιθανότητα αναστολής της λειτουργίας και δράσης της ΚΙΣΑ, προχωρήσαμε στην εγγραφή της με το νέο νομικό καθεστώς της Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με ακριβώς το ίδιο όνομα και τους ίδιους σκοπούς και στόχους. Παρά το ότι το νομικό αυτό καθεστώς, υπό το οποίο έχουν επιλέξει να λειτουργούν πολλές άλλες ΜΚΟ, δεν αποτελεί για μας την ιδανική λύση, εντούτοις παρέχει τη μοναδική επιλογή στην ΚΙΣΑ για συνέχιση του έργου και της δράσης της μέχρι την επαναφορά της εγγραφής της στο Μητρώο Σωματείων.

Η ΚΙΣΑ καλεί οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οργανωμένες ή μη ομάδες και σύνολα, ακτιβίστριες και ακτιβιστές και την κοινωνία γενικά να συμπορευθούν μαζί μας και να δηλώσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους όχι μόνο προς την ΚΙΣΑ αλλά και ενάντια στον τοξικό αντιμεταναστευτικό λόγο, ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στη διαφθορά και την αναξιοκρατία της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ενάντια στη νομιμοποίηση και κανονικοποίηση της Χρυσής Αυγής της Κύπρου και την ολέθρια κατρακύλα προς την άκρα δεξιά και τον φασισμό, για τη δημοκρατία και ένα κράτος δικαίου. Για να ενισχύσουν και ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη δεδηλωμένη αλληλεγγύη και συμπαράσταση πάμπολλων Ευρωπαϊκών και διεθνών δικτύων και ΜΚΟ.

Τέλος, η ΚΙΣΑ καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει άμεσα στη τροποποίηση της Νομοθεσίας ώστε να μπορέσουν οι ΜΚΟ που έχουν διαγραφεί να επανακτήσουν τη νομιμότητα τους μετά από τεκμηρίωση της συμμόρφωσής τους με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας. Με την τροποποίηση αυτή, θα αρθεί επίσης και η άνιση και ειδική μεταχείριση σωματείων, όπως έγινε στην περίπτωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Κυπριακής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με τον Νόμο που τροποποιεί τους περί του Κυπριακού Οργανώσιμού Αθλητισμού Νόμους , Ν. 015(Ι)/2021. Παρά το ότι ως σωματεία και οι δύο Επιτροπές είχαν διαγραφεί, το κυβερνών κόμμα επανάφερε τη νομιμότητα τους, προώθησε μιας αμφιβόλου νομιμότητας νομοθεσίας μέσω της διαδικασίας του κατεπείγοντος, με την οποία επανάφερε τη νομιμότητα αποκλειστικά των δύο αυτών σωματείων χωρίς καν να τους ζητηθεί να παρουσιάσουν στοιχεία ότι έχουν συμμορφωθεί με τον Νόμο.

Διοικητικό Συμβούλιο ΚΙΣΑ
22/06/2021